Підтримати нас

Суд визнав винною у колабораціонізмі жительку Бериславського району на Херсонщині: проводила незаконний референдум 

22 червня 2024 19:00
255
Поширити:

Івано-Франківський міський суд виніс вирок жительці села Новомиколаївка Високопільської громади Бериславського району Херсонської області Радисюк Людмилі. Вона проводила незаконний референдум. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань, з посиланням на вирок

Суд встановив, що жінка 11 вересня 2022 року прийняла пропозицію голови незаконної дільничної виборчої комісії та взяла участь у проведенні “референдуму” щодо приєднання Херсонської області до території РФ. 

Вона отримала список місцевих жителів, бюлетені та скриньку для голосування. Потім ходила по домівках та пропонувала людям голосувати. 

Її затримали у квітні 2024 року.  

В суді Радисюк визнала свою провину. Вона розповіла, що їй потрібні гроші, щоб допомагати хворому сину та літній матері. Незаконна влада за її роботу обіцяла виплатити 50 тисяч рублів.

Її визнали винною в колабораціонізмі та присудили 3 роки ув'язнення, без конфіскації майна. Також Радисюк заборонили протягом 10 років обіймати посади в органах влади. 

Суд скасував арешт на земельну ділянку жінки, що становить майже 1,6 гектара.

  • Херсонська обласна та Генічеська окружна прокуратури скерували до суду обвинувальний акт за колабораціонізм щодо жительки Херсонщини. Вона очолила незаконну виборчу комісію в Генічеську.
  • У квітні СБУ затримала 9 людей, які під час окупації правобережжя Херсонщини, допомагали проводити незаконний референдум. Їм оголосили підозри в колабораціонізмі.

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів