Підтримати нас

Судитимуть жінку за колабораціонізм: очолила незаконну виборчу комісію в Генічеську на Херсонщині 

13 червня 2024 20:30
201
Поширити:

Херсонська обласна та Генічеська окружна прокуратури скерували до суду обвинувальний акт за колабораціонізм щодо жительки Херсонщини. Вона очолила незаконну виборчу комісію в Генічеську.

Про це йдеться на сторінці прокуратури.

За даними слідства, вона з квітня по вересень 2023 року організовувала та контролювала діяльність незаконного виборчкому, що створений окупаційною владою для проведення “виборів” до ради депутатів в Генічеську. 

Жінка брала участь у формуванні «дільничних виборчих комісій», контролювала їх підготовку та проведення незаконних виборів.

Окрім цього, розробляла та затверджувала календарний план заходів для проведення зазначених “виборів”. 

Їй загрожує ув'язнення від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

  • СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі жительці Бериславського району. Вона організовувала незаконний референдум щодо приєднання території Херсонської області до РФ.
  • У квітні СБУ затримала 9 людей, які під час окупації правобережжя Херсонщини, допомагали проводити незаконний референдум. Їм оголосили підозри в колабораціонізмі.

Підтримайте роботу редакції.  Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів