Підтримати нас

Суд виніс вирок військовому РФ, який під час окупації правобережжя Херсонщини ґвалтував місцеву жительку

22 травня 2024 16:59
313
Поширити:
Олександр Рубанов, військовий РФ
Олександр Рубанов. Фото: СБУ в Херсонській області у фейсбуці

Суд визнав винним у порушенні законів та звичаїв війни військового РФ. Йому призначили 11 років позбавлення волі.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура. У тексті підозри йшлося про Олександра Рубанова.

Правоохоронці довели, що наприкінці березня 2022 року засуджений перебував на території Бериславського району Херсонської області.

За їхніми даними, чоловік в одному з населених пунктів оселився у будинок місцевої жительки, погрожуючи розправою їй та її малолітньому синові. Окрім цього, він погрожуючи ножем, зґвалтував жінку. Це тривало до кінця серпня 2022 року, поки російський військовий не виїхав.

Внаслідок сексуального насилля над матір’ю дитина отримала вторинну психологічну травму, стверджують правоохоронці.

  • Раніше суд визнав винним у порушенні законів та звичаїв війни військовослужбовця 94-го полку оперативного призначення росгвардії Владіка Небієва. Йому призначили 12 років позбавлення волі. У липні 2022 року під час окупації правобережжя Херсонщини уродженець Дагестану систематично вчиняв психологічне і фізичне насильство над жителькою Великоолександрівської територіальної громади. 
  • Журналісти “Слідство.Інфо” ідентифікували військових РФ, які били, погрожували зброєю, катували, приєднували електрострум до статевих органів, намагалися зґвалтувати та ґвалтували чоловіків в ізоляторі тимчасового тримання в Херсоні влітку 2022 року. Герой фільму “Він Теж” Олег впізнав російських військових, які катували його. Це Рінат Джиганов і Роман Попов.

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів