Підтримати нас

Суд виніс вирок голові окупаційної адміністрації села Новоолександрівка на Херсонщині

Автор статті
05 квітня 2024 18:57
190
Поширити:

Приморський районний суд Одеси визнав винною в колабораціонізмі 46-річну Тетяну Южаніну, яка очолила окупаційну адміністрацію села Новоолександрівка на Херсонщині. Їй заочно винесли вирок – 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Про це повідомив Центр журналістських розслідувань.

Тетяна Южаніна. Фото ЦЖР

Судом доведено, що Южаніна допомагала російським окупантам проводити незаконний референдум у селах Новоолександрівка, Гаврилівка, Михайлівка та Золота Балка Новоолександрівської сільської громади щодо приєднання Херсонщини до РФ. 

Вона готувала приміщення незаконної дільничної виборчої комісії, формувала реєстр “виборців», до якого включала і людей, які виїхали з окупації, йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у вересні 2022 року Тетяна Южаніна залучила до участі у «референдумі» людей, які влаштовували подвірний обхід односельців, агітували їх до участі у голосуванні, видавали їм бюлетені. 

За інформацією Новоолександрівської сільської ради, Южаніна та її родичі до повномасштабного вторгнення офіційно ніде не працювали, власного господарства не мали, а на життя заробляли тимчасовими підробітками – переважно, незаконною торгівлею дровами та браконьєрством риби. 

Також двоє свідків, яким жінка запропонувала взяти участь в незаконному референдумі розповіли, що носили скриньки для голосування в супроводі російських військових. За це Южаніна обіцяла заплатити гроші, але вони так і нічого не отримали.

Перед звільненням Новоолександрівської громади від російських військових Тетяна Южаніна втекла на окуповану територію, інформує ЦЖР. 

  • Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області заочно визнав винним у державній зраді 45-річного Олексія Бузова та виніс йому вирок – 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. У 2022 році він очолив окупаційну адміністрацію села Гладківка та самовільно зайняв кабінет старости Гладківського старостинського округу Голопристанської громади.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ