Підтримати нас

Суд виніс вирок експрацівнику Херсонської виправної колонії

Vgoru
Автор статті
12 грудня 2023 16:59
1,158
Поширити:

Колишнього співробітника Північної виправної колонії № 90 визнано винним у державній зраді. Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляють в Офісі Генерального прокурора.

У суді прокурори довели, що засуджений після захоплення Херсона, порушуючи присягу працівника правоохоронного органу, перейшов на бік ворога та обійняв посаду «молодшого інспектора відділу нагляду та безпеки Північної виправної колонії № 90» у незаконно створеному органі – «Управлінні служби виконання покарань по Херсонській області».

Як стверджують правоохоронці, чоловік виконував злочинні накази та розпорядження представників Росії, чим сприяв становленню окупаційних правоохоронних органів, за що отримував зарплату в рублях.

Також він охороняв засуджених, яких російські окупанти залучали до облаштування в Херсоні та області фортифікаційних і захисних споруд, йдеться в дописі.

“До набрання вироку законної сили засуджений утримуватиметься під вартою”, – інформують прокурори.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну слідчі Національної поліції України розпочали 235 кримінальних проваджень за ст. 111 Кримінального кодексу України (Державна зрада).

19 жовтня, Ужгородський міськрайонний суд 19 жовтня виніс вирок 38-річному Євгену Соболєву, мешканцю Нової Каховки, колишньому начальнику херсонської «Північної виправної колонії №90». Його заочно засудили до 13 років позбавлення волі.

7 грудня, Малиновський районний суд м. Одеси визнав колишню працівницю Дар'ївської виправної колонії № 10 (Херсонська область) Аллу Рубан винною в державній зраді й призначив їй дев’ять років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ