Підтримати нас

Суд Одеси виніс вирок херсонцю, який збирався прийти з ножем до ТЦК

Вгору
Автор статті
08 лютого 2024 17:22
762
Поширити:
Ілюстративне фото

Суворовський районний суд Одеси 5 лютого визнав винним уродженця Херсона в носінні холодної зброї без передбаченого законом дозволу. Чоловік придбав ніж, вважаючи, що він йому знадобиться під час візиту до ТЦК.

Про це повідомляє Медіаплатформа “Вгору” з посиланням на текст підозри. 

Як ідеться в тексті вироку, обвинувачений незаконно придбав ніж, який почав носити з собою без дозволу. 14 листопада 2023 року в Одесі поліціянти оглядали місце події, під час чого вони й вилучили ніж у херсонця. 

У судовому засіданні обвинувачений визнав свою вину. Він розповів, що в інтернеті придбав ніж і носив його, бо збирався піти до ТЦК та вважав, що ніж йому знадобиться, йдеться в повідомленні. 

Суд визнав винним чоловіка у вчинені кримінального правопорушення, але звільнив від позбавлення волі з іспитовим строком на один рік.

До того ж він повинен заплатити 956 гривень за залучення експертів під час досудового розслідування. Згідно з вироком суду, ніж, який вилучили в херсонця, мають знищити. 

  • 7 лютого Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт про мобілізацію. Документ, зокрема, передбачає зміну призовного віку громадян із 27 до 25 років.
  • Адвокат громадської приймальні Херсонського фонду Милосердя та здоров'я, юрист громадської приймальні української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Данилов розповідав Медіаплатформі «Вгору», що законодавці пропонують розширити рамки, де може бути вручена повістка й ким. Якщо зараз вручає повістку виключно представник ТЦК, то передбачається долучити до цього і працівників поліції.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ