Підтримати нас

Субтропіки вже поруч. Українські синоптики прогнозують подальше потепління

Автор статті
11 серпня 2021 05:30
966
Поширити:

Останні роки приносять у клімат здебільшого європейських країн усе нові зміни, пов'язані з глобальним потеплінням. Не обходять ці тенденції й Україну.

Як заявляє директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, те, що відбувається зараз в Україні з погодою - очікувано.

"Якщо порівнювати нинішній клімат з тим, що був 30 років тому, то він змінився і далі змінюватиметься - це тенденції загальносвітового масштабу. Причина - глобальне потепління", - сказав Кульбіда в одному з інтерв'ю.

В Україні ще у 80-ті роки минулого століття середня температура влітку була 22-24 градуси, зараз вона зросла на 2,1-2,5 градуси. Максимальні значення вже досягають 40 градусів. Середня температура взимку виросла за тридцять років від 1,5 до 2 градусів.

"Якщо за наступні тридцять років середня температура зросте ще на 2 градуси, то це буде доволі неприємно. Насамперед для степових зон і лісостепу. При збереженні таких тенденцій на всьому півдні України, а також у частині центральних областей, клімат буде, як, наприклад, зараз у Греції. Сухі субтропіки - сказав Микола Кульбіда.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ