Підтримати нас

Створив агентуру мережу ФСБ у Херсоні: чоловіка затримали за державну зраду

Vgoru
Автор статті
24 липня 2023 07:54
1,221
Поширити:

Жителю Херсонщини повідомили про підозру у державній зраді. Раніше він проходив службу у спецлужбі РФ. З повномасштабним вторгненням передавав дані про ЗСУ ворогові. Зараз чоловік під вартою. Як зазначає СБУ, чоловік до того ж створив цілу агентурну мережу ФСБ у Херсоні.  

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

За даними слідства, підозрюваний громадянин України на початку 2000-х проходив службу у ФСБ РФ і мав контакти з ворожою іноземною агентурою.


Фото Офісу Генпрокурора 

Співробітники СБУ затримали керівника мережі під час спроби передачі інформації РФ. За даними СБУ, до початку повномасштабного вторгнення РФ він повернувся в Україну і влаштувався в одну із приватних охоронних фірм у Херсоні. З початком війни з ним зв'язався представник ФСБ і давав йому завдання. Під час обшуків у резидента ФСБ виявили засоби комунікації, через які він контактував з кураторами. Наразі перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення. 

Ткакож за даними слідства, чоловік створив мережу агентів, що діяли проти України. Агенти були місцевими жителями, які підтримували збройну агресію РФ проти України. Вони передавали до РФ інформацію про підрозділи ЗСУ у прифронтових районах Херсонської області. Зокрема, намагалися виявити можливі бойові позиції реактивних систем залпового вогню "Град" та іноземних гаубиць М777. Усю інформацію мали передавати резиденту, а той надсилати їх своєму куратору з ФСБ, йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, днями СБУ встановила 31 колаборанта, які вступили до окупаційного «головного управління МВС Херсонської області РФ» на тимчасово окупованій частині Херсонщини. колаборанти брали участь в каральних заходах проти учасників руху опору в регіоні. Також вони масово викрадали людей та розграбовували їх приватне майно.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ