Підтримати нас

Стало відомо, ким виявився новий окупаційний староста села Дивне на Херсонщині – ЦЖР

Автор статті
11 січня 2024 09:12
727
Поширити:

Новим окупаційним головою села Дивне Новотроїцької громади Генічеського району на Херсонщині російські окупанти призначили 51-річного кримчанина Сергія Шабатуру. З травня 2023 року він перебуває під українськими санкціями. Однак у селі чоловік фактично не з’являється.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Як пише видання, про призначення в селі Дивне нового старости – 51-річного Сергія Шабатури із Сімферополя – стало відомо ще в серпні 2023 року. Однак він майже не з’являється в Дивному й намагається “керувати” селом дистанційно з Новотроїцького.  

12 травня 2023 року Сергій Шабатура опинився в санкційному списку України. 

Сергій Шабатура. Фото зі сайту НАЗК

Як розповіли ЦЖР мешканці громади, фактично селом “керує” не Шабатура, а подружжя Аркадія і Жанни Францевих: 

“Перший раніше практично ніде не працював, заробляв на життя вирощуванням і торгівлею коноплями. Жанна Францева до 2020 року працювала в колишній Дивненській сільській раді”.

Зі слів місцевих, повідомляє видання, єдине, що цікавить російських окупантів у селі – мародерство:

“І новий гауляйтер, і всі його добровільні помічники з місцевих тільки те й робили, що вивозили майно і врожай аграріїв, які вимушено виїхали з Херсонщини. Але робили вони це майже завжди вночі, щоб менше хто їх бачив”.

Також ЦЖР повідомляв, що  влітку 2023 року російські окупанти зняли з посади колишнього старосту села Дивне – Юрія Ларіна, який співпрацював із РФ. Його звинувачували в пограбуванні села: у школі зникла техніка, у дитсадку вкрали дитячі ліжка, а в сільському клубі – звукову апаратуру. 

Читачі Медіаплатформи «Вгору» інформували, що Юрій Ларін та голова Новотроїцької громади Петро Зборовський організовували обшуки. Жертвами обшуків військових РФ стали сім’ї воїнів АТО, українські військові та місцеві підприємці.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ