Підтримати нас

Справу двох російських військових, які катували цивільного в Херсоні, передали до суду

10 вересня 2024 18:50
169
Поширити:
Міхаїл Сєльков (зліва) і Алєксєй Атмєнєєв (зправа). Фото: ЦЖР

До суду передали обвинувальний акт стосовно двох військовослужбовців армії РФ за фактом жорстокого поводження з цивільним населенням та інших порушень законів та звичаїв війни.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, під час окупації Херсона, російські військові незаконно утримували та катували місцевого жителя у приміщенні захопленої будівлі Нацполіції.

У червні 2022 року вони, разом з іншими військовослужбовцями армії РФ увірвалися на територію приватного домоволодіння. Вони провели незаконний обшук у будинку чоловіка, якого нібито підозрювали у співпраці із ЗСУ.

Місцевого жителя спершу побили, а потім незаконно затримали.

“Через постійні тортури чоловік був змушений надати інтерв’ю російським медіа, в якому зізнався у діях, яких не вчиняв. Після майже місяця нелегального утримання в Херсоні, потерпілого перевели до іншого місця ув’язнення на території Донецької області”, – пише прокуратура.

У тексті підозри йшлося про Михайла Селькова та Олексія Атмєнєва.

44-річний Олексій Атмєнев, родом з російського міста Набережні Челни, наразі проживає у Москві. Його точна посада і військове звання невідомі.

Другим фігурантом справи є 45-річний Михайло Сельков уродженець і житель російського міста Сиктивкар. Він військовослужбовець мобільного загону особливого призначення (ОМОН) управління Росгвардії по республіці Комі Північно-Західного округу військ Національної гвардії РФ. Точна його посада і військове звання теж невідомі.

Їм загрожує від восьми до дванадцяти років ув’язнення.

  • Нещодавно суд визнав вину військового РФ та жителя Олешок Херсонської області, який співпрацював з окупаційними правоохоронними органами. Вони причетні до катування людей під час окупації території Херсонської області.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів