Підтримати нас

Спостерігачів від Росії на виборах президента України не буде

Автор статті
15 березня 2019 16:43
971
Поширити:

Спостерігачі від Російської Федерації, які є в запропонованому Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ списку, не будуть зареєстровані на вибори президента України.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я вважаю, що це питання вирішене. Для цього є політична, юридична та моральна основа. До того ж Верховна Рада прийняла відповідний закон, тому російських спостерігачів тут не буде", - сказав міністр.

Нагадаємо, 7 лютого Верховна Рада ухвалила закон, яким заборонила громадянам РФ і особам, запропонованим російською стороною, бути офіційними спостерігачами на президентських, парламентських і місцевих виборах в Україні. Відповідно до закону, офіційним спостерігачем від іноземних держав і міжнародних організацій не може бути громадянин (підданий) держави, яка визнана Верховною Радою державою-агресором або державою-окупантом. Крім того, спостерігачем не зможе бути особа, запропонована державою-агресором або державою-окупантом.

Раніше в цього місяця в ОБСЄ неодноразово висловлювали глибокий жаль через рішення України не допускати до спостереження за президентськими виборами спостерігачів з Росії.

15 березня стало відомо, що Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ направило в Україну запит на акредитацію 684 спостерігачів, 24 з них - громадяни Російської Федерації.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ