Підтримати нас

Вийшов фільм про роботу спецпризначенців у районі Кринків на Херсонщині: ліквідація російського командира

27 вересня 2024 14:45
333
Поширити:
Фото: Генштаб ЗСУ

Сьогодні 27 вересня вийшов на ютубі документальний фільм “Шлях на Кринки”, у якому один із підрозділів Сил Спеціальних операцій ЗСУ розповів про бойову роботу на островах біля Кринків Херсонської області та про ліквідацію російського командира.

Про це йдеться на сторінці ССО.

Зазначається, що цей документальний фільм розповідає про роботу бійців, які через острови та плавні розчищали прохід для морської піхоти на лівий берег Дніпра, долаючи фортифікаційні споруди та мінні загородження військових РФ:

“Деталі масштабної та тривалої операції, розказані операторами підрозділу, сповнені людськими емоціями та спогадами. Всім відома історія героїчного штурму та утримання Силами оборони України плацдарму в Кринках. Настав час почути розповідь про роль ССО в битві за лівий берег”.

Зокрема військові розповіли про ліквідацію одного із командирів із позивним Панда біля Кринків. 

“Їх було четверо, а один був скритний та ховався за деревом. То був Панда. По перехопленню виявилось, що його поставили командиром по позиціях на посадці”, – розповідають спецпризначенці.

Також вони розповіли, що серед ліквідованих військових РФ були ті, які на території України перебували першу ніч. 

  • 24 лютого 2022 року, село Кринки окупували російські війська.
  • В кінці жовтня 2023 року бійці 35 окремої бригади морської піхоти висадилися та захопили плацдарм у селі. У лютому 2024 року ЗСУ підняли в селі прапор України, у населеному пункті продовжувалися бої.
  • 24 квітня відео того, який вигляд має село Кринки на лівому березі Дніпра зараз, опублікували українські фотографи Владислава та Костянтин Ліберови.
  • 11 липня о 18:00 відбулась прем’єра стрічки “Кринки”, яку подружжя фотокореспондентів Костянтин та Влада Ліберови створили спільно з інформаційною агенцією “Укрінформ”.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів