Підтримати нас

Сонячний літак уперше підкорить стратосферу

09 грудня 2016 15:07
208
Поширити:

44-річний швейцарський пілот Рафаель Домьян уперше в історії спробує здійснити політ у стратосферу на "сонячному" літаку, повідомляє The Local.

Прототип свого літака під назвою SolarStratos Домьян представив журналістам 7 грудня в ангарі на аеродромі швейцарського містечка Пайерн. Це - літальний апарат на сонячних батареях, здатний здійснювати польоти у стратосфері на висоті 25 км над рівнем моря.

Літак важить 450 кг. Сонячні батареї площею 22 кв м розташовані на крилах, розмах яких – майже 25 м. У кабіні можуть розміститися пілот і два пасажири.

Подорож у стратосферу триватиме близько 5 год. 2 год. літак підійматиметься на задану висоту; 15 хв перебуватиме на ній; ще 3 год. потрібно на зниження.

"Наша мета – продемонструвати, що сучасні екологічні технології дають набагато більше можливостей, ніж викопні види палива", - зазначив Домьян.

Випробування літака заплановані на лютий 2017 року, перший політ у стратосферу – на 2018 рік.

Цьогоріч співвітчизники Домьяна – Бертран Пікар і Андре Боршберг – завершили першу навколосвітню подорож на літаку на сонячних батареях. Їхнє повітряне судно Solar Impulse 2 встановило низку рекордів. Проте до стратосфери не піднімалося.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ