Підтримати нас

Сьогодні відзначається Всесвітній день туризму та День туризму в Україні

Автор статті
27 вересня 2021 08:55
1,132
Поширити:

Щорічно 27 вересня відзначається Всесвітній день туризму та День туризму в Україні.

Саме 27 вересня 1970 року набув чинності Статут Всесвітньої туристської організації (UNWTO). Свято започаткували для привернення уваги до важливості туризму, його внеску в економіку світу.  

За даними UNWTO, туризм є третьою за величиною у світі галуззю економіки, після хімічної та паливної. І у багатьох країнах він  - основна складова  наповнення бюджету.

Це професійне свято для тих, хто працює у сфері туризму: співробітників туристичних агенцій, екскурсоводів, музейних працівників, працівників готельних комплексів і т.д.

Це свято для всіх, хто любить подорожувати. І неважливо, чи ви подорожуєте своїм містом, відвідуючи музей, чи відпочиваєте на морі у теплих країнах, або любите, поєднавшись з природою, провести тиждень з рюкзаком та наметом.

В Україні ж 27 вересня День туризму офіційно відзначають з 1998 року.

Україна має можливості для розвитку всіх видів туризму. Для прикладу, на Херсонщині є Чорне та Азовське море,  острів Джарилгач, солоні рожеві озера, Олешківський ліс та піски, неймовірні Станіславські кручі, вісім маяків. Тут можна зайнятися кайт-серфінгом, стрибнути з парашута, покататися на яхті та, окрім цього, є  ще багато інших видів відпочинку. 

Загалом свято відзначають у більшості країн світу, у цей день проходять зльоти туристів, святкові заходи і фестивалі, присвячені туризму і туристичному бізнесу.

Фото з архіву "Вгору"

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ