Підтримати нас

Школярі з окупованої Генічеської громади Херсонщини на “майстер-класах” примушують виготовляти маскувальні сітки для військових РФ

20 червня 2024 15:56
328
Поширити:
Фото: російські ЗМІ

В окупованих населених пунктах Генічеської громади Херсонської області школярів, під виглядом проведення майстер-класів залучали до виготовлення окопних свічок, плетіння маскувальних сіток та тактичних браслетів для російських військових, які воюють на Херсонському напрямку.

Про це в інтерв’ю МОСТу повідомив законний начальник Генічеської міської військової адміністрації Євгеній Родіонов.

За його словами, школярів “добровільно-примусово” залучали до організацій “Юнармія”, “Орлятко Росії”, “Юні кадети” та регулярного проводили заходи, де учні тренувались збирати та розбирати зброю. 

“До навчальних закладів громади систематично навідуються представники російських окупаційних сил, Росгвардії, співробітники окупаційної прокуратури, Слідчого комітету та поліції для проведення бесід на теми тероризму, екстремізму. Особлива увага приділяється патріотизму та необхідності захищати “Отєчєство”, – розповів Євгеній Родіонов.
  • Нещодавно стало відомо, що у Скадовську на лівобережжі Херсонщини нібито збираються відкрити кадетський клас під керівництвом Росгвардії. І представники тієї ж силової структури розповідали українськими дітьми на окупованій території Херсонської області про російських військових і “бойові задачі”.
  • Заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов розповів, що російські окупанти виділяють великі ресурси на роботу з підлітками. Один із напрямків – це “військово-патріотичне виховання”.
  • Дітей на окупованій Херсонщині долучили до проєкту “Канікули із Росгвардією”. За словами Дементія Білого, вони намагаються контролювати порядок серед жителів окупованих територій та залучають їх до пропаганди.
  • У коментарі “Вгору” політолог, краєзнавець Дементій Білий казав, що російські окупанти намагаються вкласти у свідомість українських дітей ворожу, імперську, російську ідеологію та зробити з них солдат імперії.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів