Підтримати нас

В окупованому Скадовську на Херсонщині планують відкрити кадетський клас

13 червня 2024 12:51
458
Поширити:
Фото: пропагандистський канал

Молодь на окупованих територій України, зокрема Херсонщини, Росія розглядає лише як один із резервів для заповнення своїх установ.

Про це Вгору розповів заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

Як йдеться на окупаційних каналах, у Скадовську на лівобережжі Херсонщини нібито збираються відкрити кадетський клас під керівництвом Росгвардії. І представники тієї ж силової структури розповідали українськими дітьми на окупованій території Херсонської області про російських військових і “бойові задачі”.

“Росгвардія розглядається як навіть більш надійна, ніж просто армія і з більшим ідеологічним компонентом”, – зазначив Сергій Данилов.

За його словами, в Скадовську були випадки, коли окупаційна влада агітувала, щоб діти вступали в різні навчальні заклади системи Міністерства внутрішніх справ Російської Федерації. Таким чином кожне відомство намагається "заповнити" свої ряди.

Данилов зазначив, що на лівобережжі Херсонщини один підрозділ Росгвардії залучили до військових дій, всі інші займаються придушенням спротиву, обшуками та затриманнями українців.

  • Заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов розповів, що російські окупанти виділяють великі ресурси на роботу з підлітками. Один із напрямків – це “військово-патріотичне виховання”.
  • Дітей на окупованій Херсонщині долучили до проєкту “Канікули із Росгвардією”. За словами Дементія Білого, вони намагаються контролювати порядок серед жителів окупованих територій та залучають їх до пропаганди.
  • У коментарі “Вгору” політолог, краєзнавець Дементій Білий казав, що російські окупанти намагаються вкласти у свідомість українських дітей ворожу, імперську, російську ідеологію та зробити з них солдат імперії.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів