Підтримати нас

Скільки платять главам ОДА

Автор статті
26 серпня 2021 08:50
1,174
Поширити:

Не так уже і багато, якщо порівнювати зі служителями Феміди, котрі щомісяця можуть отримувати по кілька сотень тисяч гривень, заробітками у фінансовому секторі чи в сфері ІТ. Скажімо, в IT-секторі зарплати нині сягнули $2000 - $2990. А для прикладу середня зарплата в нашій області зараз складає трохи більше ніж 13 тисяч.

На цьому тлі і варто розглядати грошове забезпечення главам ОДА. Отже, від  59 до 60 тисяч гривень у липні нарахували колишній очільниці Харківської ОДА Айні Тимчук і Волинської -  Юрію Погуляйку, а також главам Закарпатської,  Рівненської,   Черкаської, Чернівецької, облдержадміністрацій.

Найменше минулого місяця заробили Ольга Онищук, яка щойно очолила Івано-Франківську ОДА – 38 тисяч 987 грн, та керівник Херсонської ОДА Сергій Козир – 38 тисяч 834 грн.

Чому така розбіжність? А тому, що при нарахуванні зарплат окрім рангу держслужбовця і  стажу, враховуються й зовсім ефемерні чинники - рівень відповідальності, навантаження і, як свідчить сайт Радник бюджетної бухгалтерії, - прозорість, справедливість і передбачуваність… Цікаво, як зміниться зарплата Сергія Козиря після падіння флагштока в Херсоні біля бібліотеки. Адже можна було передбачити, що всі аврали часто закінчуються саме так.

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ