Підтримати нас

Скасування виплат для ВПО: яких категорій стосується та що думають переселенці

Вгору
Автор статті
02 лютого 2024 13:48
815
Поширити:

Уряд України повідомив про плани скасувати виплати для деяких категорій внутрішньо переміщених осіб 1 березня, підтримку продовжать для 1,5 мільйона ВПО.

Детальніше про нововведення розповіло видання “Радіо Свобода”.

З 1 березня виплати для ВПО автоматично продовжаться для пенсіонерів, чия пенсія менша за 9 тисяч 444 гривні, людей з інвалідністю 1 та 2 груп; дітей-сиріт та деяких категорій сімей із дітьми, йдеться в матеріалі.

У планах Мінсоцполітики також продовжити виплати ВПО, які знайшли роботу та дохід яких не перевищує 9 тисяч 444 гривень на кожного члена родини, що працює.

Видання пише, що механізм виплат поєднаний із заохоченням переселенців до працевлаштування та пошуку власних джерел доходів для родини.

Жителька Чорнобаївки Анастасія Суровцова поділилася із “Радіо Свобода” власним досвідом щодо того, чому збереження виплат для переселенців є важливим.

Анастасія виїхала з родиною з Херсонщини після початку окупації області. Спершу вона з родиною проживала в Умані. Наразі Анастасія перебуває у Великій Британії, а родина залишилася в Україні. Виплати ВПО вона отримувала протягом шести місяців.

Після того, як родина втратила все, навіть збережених коштів не вистачало на оренду житла, тому виплати їм допомогли.
 
У Великій Британії Анастасія отримує зарплатню, яка менше ніж британська мінімальна і її ледве вистачає на базові потреби.

“Хочеться, щоб людям, які там залишилися, було легше жити. Тому що й так ситуація дуже сумна, ще й нічого не отримуєш від держави”, – розповіла жінка.

На сайті Урядового порталу більше розповіли про автоматичне продовження всіх виплат для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) до 1 березня.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ