Підтримати нас

Син колишнього мера Одеси став заступником очільника окупаційної влади Херсонщини Сальдо

Vgoru
Автор статті
28 травня 2023 07:19
12,637
Поширити:

Ексголова управління ДСНС в Одеській області Володимир Боделан, який перебуває в українському розшуку з 2016 року, став “заступником губернатора" в окупаційній адміністрації Херсонської області. На цій посаді його представили в окупованому Сімферополі, де відбувся збір окупаційних урядів Мелітополя та Генічеська.

Про це повідомили в Асоціації реінтеграції Криму 26 травня.

До того ж фото з цих зборів опублікував на своєму телеграм-каналі окупаційний голова Криму Сергій Аксьонов. На фото можна побачити Володимира Боделана з підписом "заступник губернатора Херсонської області".

Володимир Боделан — ексначальник обласного управління ДСНС (2010-2014) та син колишнього мера Одеси. З 2016 року він перебуває в українському розшуку. Його обвинувачують у тому, що 2 травня 2014 року в Одесі зрадник залишив людей у небезпеці, оскільки перші машини з рятувальниками прибули до Будинку профспілок, що горить, через пів години. 

Улітку 2017 року стало відомо, що Володимир Боделан отримав російське громадянство і працює в окупованому Росією Криму.

Нагадаємо, днями СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі голові окупаційної адміністрації Старої Збур’ївки Олені Ротонос. Вона підбирала персонал для окупаційної адміністрації та закладів освіти, сприяла оформленню матеріальної “допомоги” від росіян, організовувала проросійські масові заходи у Старій Збур’ївці. Наразі їй загрожує від 5 до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Загалом правоохоронці Херсонщини розслідують близько двох тисяч кримінальних проваджень за фактом колабораційної діяльності. Повідомили про підозру 313 особам. Щодо 162 осіб обвинувальні акти уже направлені до суду.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ