Підтримати нас

Штрафи за підпали в екосистемах України підвищять у 60 разів

Автор статті
11 квітня 2020 07:30
752
Поширити:

Про це заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив під час програми "Свобода слова Савіка Шустера".

«Лісові пожежі – це проблема для всього світу. Цього року весь світ спостерігав за пожежами в Австралії. За минулий рік в Україні було 17 тисяч лісових пожеж. Як правило, рятувальникам вдається їх локалізувати на початкових етапах. Але цього року зима була малосніжною, тому земля суха і локалізувати пожежі складніше. У 96% випадків лісові пожежі – це діяльність людини», - зазначив Антон Геращенко, повідомляє Департамент комунікації МВС України.

Він додав, що Уряд вже ініціював збільшення розміру штрафів за навмисні підпали, однак, для ефективної боротьби з пожежами в екосистемах цього недостатньо.

«Звісно ми будемо просити депутатський корпус зробити покарання та штрафи за навмисні підпали більш жорсткими. Однак самі штрафи цю проблему не вирішать. Ми наполягаємо на тому, щоб любов та повагу до природи та лісу прививали зі школи. Ми звернемось до міністра освіти з пропозицією вводити спеціальні години занять, щоб діти розуміли, що природу треба поважати»,  -зазначив він.

Антон Геращенко підкреслив, що необхідно вкладати кошти та залучати технології у лісові господарства.

«Наступне питання – це зміна політики лісових господарств. Саме лісники повинні залучати технології, щоб попередити пожежу. Набагато простіше пожежу попередити, ніж її ліквідовувати», - наголосив заступник міністра внутрішніх справ.

Народний депутат Ярослав Железняк зазначив, що вже у понеділок Верховна Рада розгляне законопроект про підвищення штрафів за підпал екосистеми.

Кабінет міністрів пропонує підвищити з 85 грн до 6 тисяч грн штраф за підпал сухої трави.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ