Підтримати нас

Щоб на Різдво бійці не сумували за родинами

Автор статті
07 січня 2018 11:00
572
Поширити:

Напередодні Різдва херсонські юристи, волонтери й музиканти навідалися* до військових частин, розташованих на території Іванівського району Херсонської області.

Колектив народного вокального ансамблю "Сontabelle" Олешківського районного Центру культури і дозвілля імені Т.Шевченка, соліст оркестру Головного управління поліції Херсонської області Тарас Сидя упродовж двох днів, 4-5 січня, співали для бійців та місцевих жителів колядки та проводили запальні концерти. Ніхто з глядачів не зміг втриматися на місці - співали, танцювали, веселилися всі разом.

А перед концертами, поки артисти готувалися до виступів, координатор Центру допомоги учасникам АТО при Херсонській обласній державній адміністрації Наталія Возаловська, волонтерка Оксана Киця та юрист Херсонського офісу Мережі правового розвитку інформаційно-ресурсного Центру «Правовий простір» Костянтин Капошилін розпитували бійців про потреби, які у них виникають, щоб допомогти їх вирішити. І одразу ж роз’яснили деякі питання. 

Як розповів Костянтин Капошилін, більшість бійців говорили про одне: як подолати бюрократію - не отримати відмову, а скористатись пільгою, що гарантувала держава -  оформити землю. Також консультував бійців з приводу особливостей соціального забезпечення військовослужбовців, оформлення відпусток та пенсій, а також інших питань, які виникають під час проходження служби в лавах Збройних сил.

- Це перший раз із 2014 року, коли до нашої частини приїхав фаховий юрист і такий чудовий концерт, - поділився враженнями один із військових.

А на другий день заходів херсонцям випала можливість взяти участь у передачі Віфлеємського вогню до місцевої церкви, як символу захисту людей, що позбавлені можливості зустріти Різдво разом із своїми родинами.

Громадська організація ІРЦ «Правовий простір»  і надалі планує проведення просвітницьких акцій для захисників України, щоб забезпечити українських військових усією інформацією, необхідною для реалізації своїх прав.

Також юристи проводять прийом із надання первинної безоплатної правової допомоги за адресою: Херсонська міська рада, вул. Ушакова, 37, каб. 115 (перший поверх праворуч).

Графік прийому: з понеділка по четвер - з 9 до 17 години (обід з 12.00 до 13.00); у п’ятницю - з 9.00 до 15.30.

Телефон для довідок та попереднього запису на прийом: 099 468 3848.

Електронна адреса для листування: kherson2@ldn.org.ua

Також у робочі дні з 10.00 до 16.00 можна проконсультуватися з юристом у режимі онлайн на сайті  «Правовий простір».  Ставте питання у віконці праворуч внизу.

* Виїзди відбулися в рамках проекту «Посилення правової спроможності та соціально-психологічна інтеграція учасників АТО та членів їх сімей на рівні територіальних громад», що здійснюється за фінансування Міжнародного фонду «Відродження».

${gallery:1115896ab6c2364e7be985d48d7773b2}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ