Підтримати нас

Шахраї ошукали жителів Херсонщини на суму понад 65 тисяч гривень

Vgoru
Автор статті
08 вересня 2023 15:59
287
Поширити:

За добу від банківських шахраїв на Херсонщині постраждало три людини. Аферисти телефонують, називаються працівниками служби безпеки фінансових установ, дізнаються реквізити карток та знімають усі заощадження. 

Про це повідомила поліція Херсонської області.

У Нововоронцовці до правоохоронців звернулася жінка, якій зателефонували нібито з банку. Їй повідомили, що картка заблокована, а для її відновлення необхідно назвати особисті дані. Після цього з рахунку жінки зникло 11 тисяч гривень.

Жителю Берислава зателефонував невідомий, який представився працівником служби безпеки банку.

“Він розповів, що на фінустанову здійснено кібератаку, тож вони убезпечують рахунки клієнтів. Аферист попросив чоловіка назвати пароль, який надійде на телефон. Заявник назвав пароль, після чого з його зарплатної картки було знято 5900 гривень, а з кредитної зникло 31900 гривень”, – написали у відомстві.

За такою ж самою схемою втратила 16 тисяч 600 гривень жителька Білозерської громади.

“Якщо вам телефонують нібито працівники банку, вимагають CVV-код вашої картки, інші персональні дані або просять продиктувати коди з СМС-повідомлень, рекомендуємо негайно припинити розмову та самим передзвонити в банк за номером, вказаним на зворотному боці банківської картки, або особисто відвідати відділення банку. В жодному разі не повідомляйте нікому персональні дані вашої картки”, – нагадують поліціянти.

Нагадуємо, за добу 25 серпня, правоохоронці Херсонської області зареєстрували два факти шахрайства. Шахраї заволоділи 64 тисячами гривень двох херсонців.

СБУ заблокувала два канали підпільного продажу зброї в Херсонській і Дніпропетровській областях, через які російські автомати та вибухівка потрапляли до рук криміналітету. Організаторів продажу зброї затримали.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ