Підтримати нас

Серед затриманої СБУ агентурної групи ФСБ РФ на Кіровоградщині є житель Херсонщини

07 вересня 2024 16:20
160
Поширити:
Фото: СБУ

Служба безпеки України затримала у Кропивницькому двох агентів ФСБ РФ, які коригували повітряні удари по місту та готували серію диверсій. Фігуранти працювали у парі як агентурна група.

Про це йдеться на сайті відомства.

“Один із них є вихідцем з лівобережної Херсонщини, який приїхав у Кропивницький як переселенець. Інший був місцевим жителем, якого ФСБ завербувала через Телеграм-канал з пошуку “легкого заробітку”, пише СБУ.

Чоловіки стежили за пунктами базування Сил оборони, у тому числі за адресами службових приміщень ТЦК.

Також вони намагалися встановити локації нафтобаз, енергогенеруючих підприємств та мостів, які використовують для переправлення військової техніки ЗСУ на передову.

Отриману інформацію фігуранти надсилали своєму російському куратору для підготовки диверсій та коригування ракетно-дронових ударів по місту.

Для виконання “тестового” завдання ФСБ чоловіки підпалили релейну шафу на магістральній лінії залізничного сполучення, під час цих дій їх і затримали.

Чоловіки перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

  • 18 липня Державне бюро розслідувань та Служба безпеки України затримали у Херсоні експоліціянта, який брав участь в організації “референдуму” щодо приєднання території Херсонської області до РФ. За даними розслідування, до повномасштабного вторгнення військових РФ на територію України, чоловік працював в Одеському державному університеті внутрішніх справ. Він отримав незаконну посаду начальника Служби безпеки на захопленому комунальному підприємстві Агрофірма “Радгосп Білозерський”.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів