Підтримати нас

СБУ змінила та оголосила ще одну підозру священнику з Голої Пристані на Херсонщині

05 жовтня 2024 13:00
95
Поширити:
Фото із соціальних мереж. Зліва - Геннадій Шкіль. Поряд із ним Дмитро Савлученко, що призначений окупаціною владою "головою управління сім'ї, молоді та спорту ВДА Херсонської області"

4 жовтня 2024 року Служба безпеки України змінила та оголосила ще одну підозру жителю Голої Пристані Скадовського району, настоятелю парафії Херсонської єпархії Геннадію Шкілю.

Відповідну підозру опублікували на сайті Офісу Генерального прокурора.

10 липня 2024 року йому інкримінували:

  • частину 6 статтю 111-1, яка передбачає ув'язнення від 10 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
  • частину 1 статтю 436-2, яка передбачає покарання виправними роботами на строк до 2-х років або пробаційним наглядом на строк до 3-х років, або ув'язнення  на той самий строк.

Окрім цього, Шкілю загрожувало ув'язнення за попередньою статтею частиною 3. Термін становитиме від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

У тексті підозри йдеться, що чоловіку додали публічні заклики до зміни меж території або державного кордону України (частина 1 стаття 110).

Слідство встановило, 13 липня 2024 року Шкіль на Youtube-каналі проголосив про те, що Україна – нациська держава та про референдум, який нібито вирішить, в якому складі вона залишиться. 

Під час окупації 30 липня 2022 року він брав участь у політичному заході, що організувала незаконна влада в приміщенні Херсонського державного університету. У своїй промові Шкіль зазначив про те, що Україна та Росія – “єдина держава”. Таким чином, він підтримав дії країни-агресора.

  • Жовтневий районний суд Полтави арештував майно жителя Голої Пристані Скадовського району, настоятеля парафії Херсонської єпархії Геннадія Шкіля.
  • За даними Чесно, на незаконному громадському форумі "Ми разом з Росією" Геннадій Шкіль назвав окупацію позитивним явищем, ніби російські окупанти "звільнили місто Херсон від Заходу". Також заявив про те, що росіяни, білоруси та українці законні спадкоємці Хрещення Київської Русі, що потрібно об'єднуватись.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів