Підтримати нас

СБУ викрила росіянина, що розповсюджував антиукраїнські фейки в мережі

Автор статті
22 січня 2019 16:30
678
Поширити:

Працівники СБУ викрили на Сумщині російського журналіста, який адміністрував та наповнював новинами антиукраїнські спільноти в інтернеті.

Про це відомство повідомило на офіційній сторінці у Facebook.

Виявилось, що чоловік з 2015 року працював на території України у складі так званого "антиукраїнського центру".

"Минулого тижня Facebook видалив величезну тролеферму, модератори та учасники якої знаходилися в Росії. Під виглядом українців російські тролі розганяли "зраду" та сприяли нагнітанню суспільно-політичної обстановки в середині нашої країни. Провокативні публікації, що надходили з фіктивних акаунтів, були підкріплені висновками "авторитетних спеціалістів". Такого псевдоексперта викрили співробітники СБУ. У публікаціях від імені вигаданих експертів росіянин створював негативний образ керівництва України, сприяв дискредитації органів державної влади, агітував за зміну конституційного ладу. Іншим напрямом його діяльності було інспірування сепаратистських настроїв у західних регіонах",– йдеться у повідомлені.

СБУ наголошує, що чоловік їздив до Чернівецької та Закарпатської областей, де записував інтерв’ю із представниками румунської та угорської нацменшин, прихильниками неорусинства.

"У подальшому ці сюжети використовувались російською пропагандою для створення негативного медійного образу української влади", – розповіли правоохоронці.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ