Підтримати нас

СБУ повідомила про підозру пропагандисту та очільнику мілітарної організації “Кримпатріотцентр”

06 травня 2024 14:10
145
Поширити:
Фото: пропагандистські ЗМІ

СБУ повідомила про підозру за статтями порушення законів та звичаїв війни та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України Дмитру Полковникову. Він очолює російську мілітарну організацію “Кримпатріотцентр”.

Про це повідомили на сторінці Служби безпеки України.

У матеріалі йдеться про те, що організація “Кримпатріотцентр” діє під виглядом дитячих таборів на території окупованого Криму та лівобережжі Херсонщини. Інструктори проводять із дітьми “тренування” із вогневої та диверсійно-розвідувальної підготовки, а також навчають їх тактики бою.

Школярам нав'язують ідеологію РФ.

Дмитро Полковников приїжджав до одного з “таборів” в Каланчацькому районі Херсонської області, де закликав дітей підтримувати окупаційну владу. 

“Він виконує вказівку Кремля щодо підготовки покоління, що підростає  до війни проти нашої держави”, – додають правоохоронці.

Чоловік агітував школярів згодом вступати до підрозділів військових РФ. 

Полковникову загрожує ув'язнення до 12 років.
  • Заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов повідомив про те, що російські окупанти виділяють великі ресурси на роботу з підлітками. Один із напрямків – це “військово-патріотичне виховання”. Дітей в Чаплинській школі постійно приходять працівники ФСБ, Росгвардії, Сил оборони РФ. Крім того, дітей вивозили на полігони окупаційних військ, де привчали до зброї.
  • За даними голови Центру громадянської просвіти “Альменда” Марії Суляліної, як передає ЦЖР, на окупованих територіях України в складі мілітарного центру “Юнармія”, який курує Міноборони РФ, перебуває понад 35 тисяч дітей, і ця цифра постійно зростає.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ