Підтримати нас

​​СБУ арештувала й повідомила про підозру бойовику, який захоплював Херсон

Vgoru
Автор статті
05 вересня 2023 13:35
311
Поширити:

Співробітники військової контррозвідки СБУ спільно з українськими десантниками взяли бойовика з непідконтрольної Донецької області в полон під час боїв під Донецьком. Він брав участь у захопленні Росією Херсона. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 15 років тюрми. 

Про це повідомляє СБУ.

За даними слідства, затриманим є мешканець окупованої Макіївки, який 24 лютого 2022 року вступив до незаконного збройного формування “5-ї окремої мотострілецької бригади «Оплот» на окупованій частині Донецької області.

На початку повномасштабного вторгнення РФ як стрілець він брав участь у захопленні Херсона та облаштуванні вогневих позицій окупантів навколо українського міста. Окрім цього, він воював проти Сил оборони в районах селища Романово-Булгакове та Михайлівка Миколаївської області.

Невдовзі бойовика перекинули спочатку в район Мар’їнки, а потім під Красногорівку, що на Донеччині. Але провоював він там недовго і згодом був затриманий українськими захисниками. Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада), ідеться в дописі.

Нагадаємо, у серпні військова контррозвідка Служби безпеки та ДБР затримали на Київщині мешканця Херсона. Він намагався вступити до підрозділу Десантно-штурмових військ ЗСУ для збору розвідданих на користь РФ. Йому загрожує до 15 років тюрми.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ