Підтримати нас

Розфарбував в’їзну стелу в Херсон у “триколор”: підозру від СБУ отримав клірик УПЦ МП

09 травня 2024 17:26
123
Поширити:
Фото: скриншот з відео російських ЗМІ

Підозру від СБУ в колабораціонізмі отримав Назар Шкіль – іподиякон “Херсонської єпархії РПЦ”, також його підозрюють у запереченні збройної агресії РФ проти України та посяганні на територіальну цілісність і недоторканність.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За даними слідства, під час окупації Херсона Шкіль співпрацював з окупаційною владою як клірик місцевої громади УПЦ (МП) (Української православної церкви московського патріархату).

Згодом незаконний губернатор Херсонської області Володимир Сальдо погодив його “кандидатуру” на посаду керівника місцевої окупаційної організації, яка діяла під виглядом “громадського об’єднання молоді”.

На своїй посаді Назар Шкіль зібрав людей для розфарбування стели на в’їзді в окупований Херсон у кольори російського прапора. Про це він повідомив в ефірі російських ЗМІ.

Також клірик агітував вірян підтримати незаконний референдум щодо приєднання Херсонської області до складу Росії.

Під час звільнення Херсонщини Шкіль разом з батьком – настоятелем місцевого храму УПЦ (МП), втік до російського міста Ставрополь.

Стосовно його батька правоохоронці теж планують відкрити кримінальну справу.

  • Нещодавно Солом'янський районний суд Києва заарештував священника УПЦ МП Сергія Чертиліна. До повномасштабного вторгнення Росії в Україну він служив у Генічеському районі Херсонської області. Йому повідомили про підозру в державній зраді, колабораціонізмі, створенні злочинної організації, розпалюванні міжрелігійної ворожнечі та виправдовуванні російської агресії.
  • Раніше підозру в державній зраді та пособництві державі-агресору отримав колишній настоятель одного із соборів Херсонської єпархії УПЦ (МП) – Олексій. Під час проповідей він благословляв проведення незаконного референдуму щодо приєднання Херсонської області до Росії.
Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ