Підтримати нас

У Києві заарештували священника з Херсонщини: підозрюється у 5 злочинах

Вгору
Автор статті
14 березня 2024 21:27
481
Поширити:

Солом'янський районний суд Києва заарештував священника УПЦ МП Сергія Чертиліна. До повномасштабного вторгнення Росії в Україну він служив у Генічеському районі Херсонської області. Але після окупації регіону переїхав до Києва.

Про це йдеться на сторінці «Ґрати».


12 березня Чертиліну повідомили про підозру у п'яти злочинах. Йому інкримінують державну зраду, колабораціонізм, створення злочинної організації, розпалювання міжрелігійної ворожнечі та виправдовування російської агресії, йдеться в повідомленні.


Як пишуть журналісти, того ж дня спецслужба оголосила про підозри 14 членам організації «Союз православних журналістів», які на своєму сайті публікують новини на церковну тематику та підтримують УПЦ МП.

Зазначається, що за даними слідства, це об'єднання створив і спонсорує бізнесмен із Донецької області Віктор Вишневецький. Також «Союз православних журналістів» розпалювала міжрелігійну ворожнечу і розповсюджувала проросійську пропаганду. 


“Сам Чертилін заперечив провину і заявив про проукраїнську позицію. Він сказав, що навіть в окупованому Генічеську організовував в храмі молитви «за відновлення України на нашій землі». Його захист оскаржуватиме рішення про арешт”, – повідомляють “Ґрати».

  • Раніше підозру в державній зраді та пособництві державі-агресору отримав колишній настоятель одного із соборів Херсонської єпархії УПЦ (МП) – Олексій. Під час проповідей він благословляв проведення незаконного референдуму щодо приєднання Херсонської області до Росії.
  • Станом на 4 січня внаслідок збройної агресії РФ на Херсонщині було пошкоджено щонайменше 78 релігійних споруд. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ