Підтримати нас

Російські силовики затримали на Херсонщині нібито активіста «економічної блокади» Криму

Vgoru
Автор статті
13 липня 2023 12:54
523
Поширити:

Російські силовики затримали мешканця тимчасово окупованого села Рикове Генічеського району за підозрою в участі в «економічній блокаді» Криму у 2015-2016 роках.

Про це повідомляє Кримськотатарська правозахисна група.

Як зазначається, окупанти стверджують, що 54-річний чоловік нібито охороняв контрольно-пропускний пункт «Чонгар». Він блокував проїзд транспортних засобів, які доставляли товари для мешканців Криму.

Блокада тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим та міста Севастополя — це мирна громадська акція з блокування постачання товарів у тимчасово окуповані Росією Крим та Севастополь. Акція почалась у 2015 році в Херсонській області на адміністративному кордоні Херсонської області та Криму. З початком дії постанови Уряду України про обмеження постачань товарів до окупованого Криму та з нього, акція була переведена у формат спостереження.

Акція полягала в блокуванні транспортних перевезень та електропостачання в окупований Крим. Громадяни та легкі приватні автівки пропускалися без перешкод. Кінцева заявлена мета блокади – деокупація Криму і відновлення територіальної цілісності України.

У червні в новому СІЗО села Чонгар Генічеського району росіяни утримували жителя села Рикове Генічеського району. Окупанти інкримінували йому участь у незаконному збройному формуванні. Тоді ж вони відкрили ще один неофіційний слідчий ізолятор у селі Чонгар. 

Також у селищі Рикове та в селі Щасливцеве 21 червня росіяни затримали 22-24 представників кримськотатарського народу. Деяких затриманих вивозять на територію окупованого Криму та утримують у СІЗО Сімферополя.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ