Підтримати нас

Російські окупанти вбили на лівобережжі Херсонщини восьмикласника

Автор статті
22 грудня 2023 11:50
1,630
Поширити:

В окупованому Каховському районі Херсонщини 21 грудня військові армії РФ вбили неповнолітнього хлопця. Він навчався у восьмому класі.

Про це під час пресконференції 21 грудня розповів голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін:

Сьогодні в одному з населених пунктів на лівобережжі російські військові вбили учня восьмого класу. Просто на очах у родини. За те, що він начебто щось не те знімав на телефон. Мати ледь не втратила розуму. Її витягли із зашморгу, але після того вона втікла й зараз її шукають. Страшна ситуація.

Директор школи написав заяву до правоохоронних органів. І, як 22 грудня повідомила Херсонська обласна прокуратура, уже розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, що поєднано з умисним вбивством.

Медіаплатформа “Вгору” раніше писала про вбивство російським військовим 70-річної жінки в окупованих Олешках Херсонської області.

З 24 лютого 2022 року по цей час органи прокуратури розпочали понад 17 тисяч кримінальних проваджень щодо вчинення понад 20 тисяч воєнних злочинів армією РФ у Херсонської області.

Зафіксували такі воєнні злочини, як облаштування катівень, викрадення людей, умисні вбивства, загибель цивільних через обстріли, зґвалтування, інші види сексуального насилля, депортація тощо.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ