Підтримати нас

Російські військові вбивають тварин на окупованій Херсонщині – UAnimals

Вгору
Автор статті
27 січня 2024 10:24
369
Поширити:

На окупованій Херсонщині російські військові вбивають тварин та хизуються цим на фотографіях. 

Про це повідомляє гуманістичний рух “UAnimals”.

Як повідомляється, організація отримала від учасниці волонтерської спільноти фотографії, на яких російські військові з окупованої частини Херсонщини хизуються вбитими тваринами.

В “UAnimals” встановили, що на фото застрелені заєць-русак та фазан звичайний. Науковий співробітник інституту зоології Шмальгаузена Віталій Смаголь підтвердив “UAnimals”, що на одному з фото застрелений самець благородного оленя. 

Також в організації повідомляють: проведений аналіз підтверджує, що фото були зроблені на Херсонщині,  утім визначити точну локацію не вдалося. Однак зоозахисники зазначають, що до повномасштабного вторгнення олені благородні мешкали в заповіднику "Асканія-Нова" та Азово-Сиваському національному парку. 

“Ці світлини – ще одне підтвердження, що росіяни вбивають в Україні все живе і чинять справжній екоцид. За час повномасштабного вторгнення від бойових дій постраждали приблизно 20% природоохоронних територій в Україні. Скільки тварин там загинуло, неможливо оцінити через окупацію”, – повідомляє правозахисна організація. 

Начальниця Об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк також підтвердила, що російські окупанти знищують природні заповідники на окупованій Херсонщині. Вони розміщують там техніку та полюють на унікальні види тварин.

Лівобережжя Херсонської області залишається окупованим з 24 лютого 2022 року та від березня 2023 року біосферний заповідник "Асканія Нова", коли російські окупанти встановили там окупаційну адміністрацію. До цього, попри окупацію, заповіднику допомагали благодійники. 

Повідомлялося, що з “Асканії-Нова” окупаційна влада вивезла деяких червонокнижних тварин. Також улітку територія заповідника горіла декілька разів через недбалість російських окупантів.

На Херсонщині планують зробити координаційну робочу групу з екології, аби правильно підрахувати всі збитки, спричинені вторгненням РФ. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ