Підтримати нас

Через дії окупантів згоріло близько 300 гектарів заповідного степу в “Асканії-Нова” на Херсонщині

Vgoru
Автор статті
23 серпня 2023 14:31
1,266
Поширити:

У біосферному  заповіднику «Асканія-Нова» ім. Ф. Е. Фальц-Фейна 22 серпня сталася пожежа на ділянці «Великий Чапельський під». Через дії окупантів згоріло близько 300 гектарів заповідного степу. 

Про це повідомляє Міндовкілля. 

Як зазначається, ця територія занесена до міжнародного списку Рамсарської конвенції про охорону водно-болотних угідь. Вона є домівкою для багатьох рідкісних рослин і тварин та таких, що зникають.

“Окупантам байдуже до унікальних природних комплексів, відомих в усьому світі. Вони нехтують правилами пожежної безпеки на заповідному об'єкті та свідомо знищують нашу природу”, — написали в Міндовкіллі.

Читайте інтерв’ю з директором Асканії-Нова Віктором Шаповалом про нинішній досить плачевний стан речей у заповіднику, захопленому окупантами.

На початку серпня горіла найцінніша степова ділянка в Джарилгацькому національному природному парку, яка є зоною абсолютної заповідності, де обмежене відвідування людей. Там зосереджена основна частина всіх степових екосистем острова та популяції всіх рідкісних степових тварин, які є на острові. Також концентрується найбільша кількість копитних, що мешкають на Джарилгачі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ