Підтримати нас

Російські військові, які потрапили в полон в Кринках на Херсонщині, думали, що воюють з військами НАТО

25 серпня 2024 19:53
1,376
Поширити:
Фото полонених російських солдат надане матросом 38 ОБрМП з позивним "Кузя" виданню "Радіо Свобода"

Коли російські військові у Кринках на окупованому лівому березі Дніпра, потрапили в полон до ЗСУ, то були здивовані, бо були впевнені, що воюють з військами НАТО.

Про це виданню “Радіо Свобода” розповів матрос 38-ї бригади морпіхів ЗСУ з позивним “Кузя”. 

Він розповів, що коли одного разу вийшов на прикриття бійців, які прибули на човнах на Лівий берег Херсонщини й на зустріч до них вийшли двоє російських військових з опущеними автоматами.

“Вони подумали, що ми свої, і почали до нас говорити, і просто автомати опустили. Ми почали до них по-російськи говорити, щоб вони ближче підійшли. Вони підходять, ми: “Руки в гору”. Забрали у них автомати, бронежилети, гранати, все забрали і в підвал. Коли ми взяли їх у полон, то дуже багато про що розпитували, а вони розказували, що вони не знали, що тут є українці. «Нам кажуть, що ви далі», ще щось таке розказували”, – згадує боєць.

Один із полонених – сержант, був командиром розрахунку гармати Д-30. Він розповів, що російське командування не дає піхоті точної інформації про точне розташування ЗСУ на лівому березі Дніпра.

“Вони не знають, де ми знаходимося. Командування їхнє виходить знає, бо нас постійно з дронів, скидами, газами травлять, все роблять. А саме піхоті ніхто нічого не говорить. За місяць, що я був на лівому березі, помінялися три російські дивізіони. І всі, я так розумію, не знали, що ми там, бо йшли автомати на предохранителе, патрон в патронник не заганяють, просто йдуть ось так прямо і навіть не дивляться”, – розповідає “Кузя”.

За його словами, полонені військові РФ були здивовані, коли потрапили в полон до українських військових. Адже були впевнені, що воюють проти НАТО, Польщі та Америки.

  • Нещодавно стало відомо, що ЗСУ після штурму армією РФ вдалося взяти в полон російського військового в районі села Кринки на лівобережжі Херсонщини.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів