Підтримати нас

Ремонт у селі дешевше на 200 тисяч грн: депутат Білозерської сільради підозрюється в розкраданні коштів

Vgoru
Автор статті
12 вересня 2023 09:51
320
Поширити:

Депутату Білозерської селищної ради повідомили про підозру в заволодінні бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем. За його керівництва в селі Томина Балка проводили ремонт системи водопостачання, але він закупив дешевші матеріали для цього, завдавши шкоди на понад 195 тисяч грн. Йому може загрожувати ув’язнення до п'яти років.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, чоловік був уповноваженою особою підрядної організації, яка 2019 року на замовлення Білозерської сільради проводила капітальний ремонт системи водопостачання в селі Томина Балка Білозерського району. 

Підозрюваний використав дешевші будматеріали, ніж ті, що були зазначені в документації. Він склав та підписав акти виконаних робіт, хоча вони не були виконані повною мірою.

Також установили, що інженер технагляду неналежно перевірив результат виконаної роботи, але підписав акти. Так, на рахунок підрядної організації перерахували надлишкових понад 195 тисяч грн бюджетних коштів. Це завдало матеріальну шкоду селищній раді. 

Також зазначається, що стосовно інженера технагляду є окреме кримінальне провадження. Його справу скерували до суду. Чоловікові інкримінували службову недбалість, яка карається штрафом або виправними роботами до двох років, або обмеженням волі до трьох років.

Нагадаємо, про підозру в колабораціонізмі повідомили мешканці Херсона, яка брала участь в організації окупаційного референдуму. Вона збирала «голоси» в Корабельному районі. Її затримали.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ