Підтримати нас

Речник Сил оборони півдня розповів про нові способи маскування мін у Херсоні та області

09 жовтня 2024 19:28
162
Поширити:
Фото зі сторінки поліції

Дистанційне мінування “Пелюстками” на правобережжі Херсонщини – це нова тактика окупаційних військ. Їх важко виявити, навіть металошукачем.

Про це повідомив речник Сил оборони півдня Владислав Волошин у телемарафоні “Єдині новини”.

За його словами, військові РФ стали ще завертати ці міни у шматки ганчірки або маскувальної сітки. Таким чином їх маскують під сміття, каміння, бруд, ганчірки та листя.

“Пелюстки” запускають з артилерії, систем залпового вогню та дронів.  Скидають їх там, де ходить багато людей, додав Волошин.

Ці пластикові міни наповнені рідкою вибуховою речовиною. Коли людина на них наступає вони підриваються. Вони не вбивають людину, але калічать ноги.  

“За домовленостями міни мають самоліквідуватися до 90 годин. А ці не мають самоліквідаторів. Через це вони будуть лежати, чекати поки від них хтось постраждає”, – зазначив речник.

У поліції наголошують, що якщо ви виявили вибухонебезпечні або підозрілі предмети одразу телефонуйте 101 або 102.

  • Перший випадок дистанційного мінування зафіксували у серпні цього року.
  • Декілька випадків дистанційного мінування підтверджено у Дніпровському районі Херсона 7 жовтня. Російські військові розкидають на дорогах міста протипіхотні міни “пелюстки”.
  • Також окупаційні війська обмазують їх клеєм, обвалюють в ґрунті, пилюці та листі. Через це міни стають менш помітними серед каміння та сміття.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів