Підтримати нас

Ранкові тренування ефективніші в порівнянні із вечірніми заняттями

Автор статті
26 січня 2020 15:21
742
Поширити:

Чому тренування вранці більш продуктивні і результативні, але при цьому важкі?

Суперечки як в середовищі професіоналів, так і любителів з приводу оптимального часу для занять спортом не припиняються.

Про це повідомляє Ukr.Media.

Якщо розглядати питання з погляду зручності, то зазвичай розпалюються суперечки між жайворонками і совами, для яких різняться комфортні умови для занять спортом.

Безумовно, говорити про певні рекомендації можна тільки з урахуванням індивідуальності кожної окремої людини, сформованого режиму дня, роботи, відпочинку, харчування.

Але для середньостатистичної людини, який встає о 7:00 та лягає о 22:00 і починає робочий або навчальний день з 9.00, саме ранкові тренування будуть найбільш продуктивними.

Природно, мова йде про базовий комплекс вправи, а не біг чи силові навантаження, якими займаються вже не новачки.

7 переваг ранкових тренувань

Заряд бадьорості. Завдяки нескладному ранковому комплексу занять можна подолати млявість, слабкість і апатію, які є для багатьох вірними супутниками ранкового підйому і, відповідно, проблемою. Бадьорість забезпечується за рахунок прискорення кровотоку і викиду адреналіну;
Відмінний настрій. Всього лише 20-25-хвилинна зарядка — це ефективний профілактичний інструмент проти стресу і його негативних наслідків. Що важливо, піднесений настрій зберігається протягом 10-12 годин після занять;

Прискорення метаболізму. Заняття спортом стимулюють обмінні процеси в організмі. І, що важливо, ефект зберігається протягом 12 годин. А якщо займатися ввечері, то результат буде тільки до моменту засинання, оскільки уві сні швидкість обмінних процесів сповільнюється.

Струнка фігура. Гарна фігура — це пріоритет багатьох людей. Після сну організм задіює під час занять спортом підшкірний жир, що сприяє схудненню.

Контроль апетиту. Дослідження показали, що люди, які регулярно тренуються вранці менше їдять протягом дня. Річ у тому, що гормон радості — ендорфін виробляється не тільки під час приємної трапези, але і при фізичних навантажень.

Результативність. Прогуляти ранкові тренування менше шансів у порівнянні з вечірніми. Відмовки типу відсутності сил і накопиченої втоми не діють. Як і спокуса відправитися на посиденьки з друзями або мирно сісти на диван перед телевізором. Ранок — як раз той час доби, коли є і фізичний, і моральний та емоційний настрій на тренування.

Профілактика гіподинамії. Більшість з нас проводять робочий день сидячому положенні або стоячи, виконуючи монотонну роботу. В результаті страждає зір, постава, слабшають м'язи. Просте ранкове тренування допоможе попередити ці проблеми і нагадає про необхідність робити хоча б п'ятихвилинні перерви протягом дня і розминатися.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ