Підтримати нас

П’ять керівників окупаційних закладів освіти у Херсонські області отримали підозри в колабораціонізмі

Vgoru
Автор статті
22 квітня 2023 08:03
1,265
Поширити:

Правоохоронці повідомили про підозру у колабораційній діяльності п’ятьом керівникам захоплених росіянами закладів освіти на Херсонщині. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань, посилаючись на Офіс генпрокурора України. 

Йдеться про керівників Херсонського базового медичного фахового коледжу Олександра Бойка, Херсонської академії неперервної освіти Ельвіру Фатєєву, Чаплинського ліцею Наталю Яцюк, Генічеського ліцею №1 Наталю Галку і Рівненського ліцею Наталію Цибу.

1. Наталя Галка – вчителька початкових класів Генічеського ліцею № 1. Вона очолила цей навчальний заклад та у липні 2022 року зареєструвала його за російським законодавством. Також підозрювана брала участь у зйомках російських пропагандистських відеосюжетів. 

Наталя Галка. Фото Центру журналістських розслідувань 

2. Олександр Бойко – завідувач фармацевтичного відділення Херсонського медичного коледжу. Під час окупації міста очолив цей заклад освіти та перереєстрував його у російському держреєстрі.

Олександр Бойко. Фото Центру журналістських розслідувань 

3. Ельвіра Фатєєва – завідувачка підготовчого відділення Херсонського національного технічного університету. Погодилася обійняти посаду керівниці захопленого окупантами комунального вищого навчального закладу “Херсонська академія неперервної освіти”. Заклад теж незаконно зареєстрували в російському державному реєстрі юросіб.

Ельвіра Фатєєва. Фото Центру журналістських розслідувань 

4. Наталя Яцюк – вчителька фізичної культури опорного закладу “Чаплинський ліцей”. Очолила цей заклад та посприяла його перейменуванню, а також перереєстрації у російському держреєстрі.

 

Наталя Яцюк. Фото Центру журналістських розслідувань 

5. Наталія Циба – директорка Рівненського ліцею Генічеської громади. Вона також погодилася співпрацювати з окупантами після захоплення ними території громади. 

Наталя Циба. Фото Центру журналістських розслідувань 

Наразі їм загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, що раніше Одеська обласна прокуратура повідомила про підозру в колабораційній діяльності жительці Білозерської селищної територіальної громади.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ