Підтримати нас

Жительку Херсонщини, яка брала участь у проведенні псевдореферендуму, затримали одеські правоохоронці

Vgoru
Автор статті
21 квітня 2023 16:17
1,299
Поширити:

Одеська обласна прокуратура повідомила про підозру у колабораційній діяльності жительці Білозерської селищної територіальної громади. Наразі жінка під вартою. Повідомили в Офісі Генпрокурора.

“Підозрювана добровільно пішла на співпрацю з російськими загарбниками. Вона брала участь у проведенні організованого окупаційною владою так званого "референдуму" щодо виходу зі складу України та приєднання до РФ тимчасово окупованої території Херсонської області”, - йдеться в дописі.

Запроданка разом з озброєними військовими РФ обходила домівки мешканців сіл Кізомис і Гончарне Білозерської селищної територіальної громади та збирала голоси, вимагала від них поставити потрібну відмітку в бюлетенях.

Після завершення псевдоволевиявлення вона передала бюлетені окупантам для подальшої фальсифікації результатів так званого голосування, за що отримала "винагороду" у рублях".

Одеські правоохоронці затримали зловмисницю на звільнених у ході стабілізаційних заходів районах Херсонщини.

За вчинене їй загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ