Підтримати нас

Не допустили до укриття в Херсоні: відкрито кримінальне провадження

Vgoru
Автор статті
14 листопада 2023 10:22
759
Поширити:

На сторінці очільника Херсонської ОВА Прокудіна з'явилося повідомлення, що вчора, 13 листопада, під час обстрілу Херсона представники однієї з енергетичних компаній відмовилися пускати в укриття жінку з чоловіком похилого віку.

Сьогодні, 14 листопада, на Telegram-каналі Херсонобленерго написали, що на території підприємства немає бомбосховища й працівники користуються укриттям, яке розташоване за межами об'єкта критичної інфраструктури.

“Група людей, під виглядом з'ясування питання з енергопостачання, біля стін підприємства створила конфліктну ситуацію та провокативно намагалася проникнути на територію підприємства. Зі слів охоронця, серед групи людей був чоловік у військовій формі”, – йдеться в дописі.

Вони зазначили, що АТ "Херсонобленерго" – це об'єкт критичної інфраструктури, який охороняється підрозділами воєнізованої поліції. 

Пізніше прокуратура повідомила, що за недопущення населення в укриття  розпочали кримінальне провадження.

За даними слідства, 13 листопада під час чергового російського обстрілу Херсона до укриття, що розташоване на території енергетичного підприємства, не пустили двох відвідувачів – жінку та чоловіка похилого віку. Також не повідомили їм адресу найближчого укриття.

Зазначається, що вони прийшли до установи для відновлення особового рахунку споживача.

Правоохоронці написали, якщо вам стали відомі факти недопущення до об’єктів цивільно захисту, звертайтеся на спецлінію 102, а також на гарячу лінію Херсонської обласної прокуратури +38(068)018-90-33.

Нагадуємо, журналісти “Вгору” розбиралися в ситуації зі станом та перспективами відновлення укриттів на Острові.

Раніше ми писали, що за кошти обласного бюджету для Бериславської й Херсонської РВА придбали пів сотні комплектів обладнання систем оповіщення. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ