Підтримати нас

Призначення на посаду начальника Одеської військової академії: Командувач ОК "Південь" Ковальчук повідомив про відставку

Автор статті
12 квітня 2024 18:58
377
Поширити:
Фото: Суспільне

12 квітня на сторінці Військової академії м. Одеса повідомили, що генерал-майор Андрій Ковальчук став новим начальником навчального закладу.

“Під його керівництвом, академія стане не лише місцем навчання, але і центром розвитку військового досвіду та культури”, – йдеться в повідомленні.

Водночас в ОК”Південь” опублікували звернення Ковальчука, де він повідомив про відставку з посади й перехід у сферу навчання військовослужбовців.

“Панове офіцери, сержанти, солдати, службовці та працівники військ оперативного командування «Південь»! Шановні мешканці південних регіонів нашої країни! Бойові побратими, колеги, друзі! Дякую вам за спільну службу! Ці два з половиною роки стали непростим та насиченим періодом життя кожного з нас… Ми разом звільнили від окупанта частину Одещини – острів Зміїний – і левову частку територіального моря України, Миколаївщину і Херсонщину на правому березі Дніпра”, – йдеться в тексті.

  • Андрій Ковальчук народився в 1974 році у селі Щитинь на Волині. Навчався у восьмирічній школі, потім у машинобудівному технікумі в Ковелі. 
    У 1993 році він вступив до столичного військового інституту (до 1992 року — Київське вище танкове інженерне училище). Проте через рік перевівся до Харківського гвардійського вищого танкового командного училища. Закінчив його з відзнакою у 1997 році.
    Військову службу Ковальчук розпочав на посаді командира взводу у 51-й механізованій дивізії. Далі був начальником штабу танкового батальйону, командиром механізованого батальйону та начштабу аеромобільного полку.
    8 квітня 2014 року полковник Андрій Ковальчук на посаді начальника штабу 80-ї окремої аеромобільної бригади захищав Луганський аеропорт.
    У  березні 2016 року його призначили начальником штабу Десантно-штурмових військ. Того ж року до 25-ї річниці Незалежності України він отримав «Золоту зірку» Героя України, а на День захисника України — звання генерал-майора.
    9 серпня 2021 року президент Володимир Зеленський призначив Андрій Ковальчука командувачем Оперативного командування «Південь» (територія відповідальності: Вінницька, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська та Херсонська області).
    Брав участь у звільненні правобережжя Херсонщини. 12 листопада 2022 року командувач ОК «Південь» приїхав до Херсона.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ