Підтримати нас

Примусова паспортизація на окупованій Херсонщині та псевдовибори. Як вони пов'язані

Vgoru
Автор статті
02 вересня 2023 14:52
384
Поширити:

На окупованих територіях Херсонської області окупанти змушують українців брати свої паспорти, бо хочуть, аби кількість, так званих виборців, зійшлася з кількістю виданих документів. 

Про це під час прямого ефіру Медіаплатформи “Вгору” розповів Заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

“Без паспорта РФ люди не можуть проїхати блокпости між громадами, отримати медичні та соціальні послуги”, – додав Данилов.

За його словами, тепер росіяни не просто вимагають взяти паспорт, а змушують місцевих жителів змінювати українські права та автомобільні номерні знаки на російські.

“Це теж чітко пов'язано з цими виборами. Їм треба створити символічний образ у публічному просторі РФ”, – повідомив заступник директора Центру близькосхідних досліджень.

Як зазначає Сергій Данилов, саме тому вони зараз витрачають гроші та замінюють українські дорожні знаки, назви населених пунктів на російські.

Раніше ми писали, на лівобережжі Херсонщини окупанти спочатку оголосили про те, що псевдовибори пройдуть з 8 по 10 вересня, потім перенесли з 2 по 7. Це обумовлено невпевненістю росіян щодо подій на фронті, але їм треба провести вибори на всіх окупованих територіях.

У Генічеську на Херсонщині “мобільні виборчі групи” обходять оселі місцевих жителів, але люди не відчиняють їм двері.

Служба безпеки зібрала доказову базу на голову центральної виборчої комісії Росії Еллу Памфілову, яка організовує псевдовибори в тимчасово окупованій території України. Їй повідомили про підозру. Памфіловій загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ