Підтримати нас

Правоохоронці повідомили про підозру жителю Донеччини, який встановлював окупаційний режим на Херсонщині

15 жовтня 2024 15:00
78
Поширити:
Фото зі сторінки Управління СБУ в Тернопільській області/Олександр Колотілін

Правоохоронці повідомили про підозру 42-річному жителю Новотроїцького Донецької області Олександру Колотіліну. 

Про це йдеться на сторінці Управління СБУ в Тернопільській області. 

Слідчі встановили, що у квітні 2022 року чоловік із позивним Ліс вступив до лав незаконного збройного формування 113 стрілецького полку мобілізаційного резерву. 

Він зі зброєю “чергував” на облаштованих військовими РФ блокпостах біля Приозерного та Надеждівки Херсонської області. Також під час таких “чергувань” Колотілін грабував місцевих жителів. 

Згодом чоловік у складі підрозділів армії РФ брав участь у боях проти військових ЗСУ поблизу Вугледару Донецької області. 

Зараз Колотілін переховується на окупованій території. Йому заочно повідомили про підозру за частиною 2 статтею 111 (державна зрада) та частиною 7 статтею 111-1 (колабораціонізм) Кримінального кодексу України. 

Чоловіку загрожує довічне ув'язнення. 

  • Суд визнав винним у державній зраді та колабораціонізмі 24-річного жителя окупованого Донецька Олексія Павленка. Його засудили до 15 років позбавлення волі. Він допомагав армії РФ окуповувати Херсонщину.
  • Державне бюро розслідувань та Служба безпеки України затримали у Херсоні експоліціянта, який брав участь в організації “референдуму” щодо приєднання території Херсонської області до РФ.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів