Підтримати нас

Суд виніс вирок військовому з Донецька, який допомагав армії РФ окуповувати Херсонщину

07 травня 2024 15:28
239
Поширити:
Фото: СБУ

Суд визнав винним у державній зраді та колабораціонізмі 24-річного жителя окупованого Донецька Олексія Павленка. Його засудили до 15 років позбавлення волі. Він допомагав армії РФ окуповувати Херсонщину.

Про це повідомили в Управлінні Служби безпеки України в Тернопільській області.

Слідство встановило, що у квітні 2022 року Павленко вступив до лав незаконного збройного воєнізованого формування – «113 стрілецький полк мобілізаційного резерву ДНР». Він обрав собі позивний «Фенікс». 

У складі підрозділів російських військ засуджений допомагав встановлювати та підтримувати окупаційний режим на захоплених територіях Херсонщини.

Як стверджують правоохоронці, чоловік погрожував зі зброєю місцевим жителям і воював проти військовослужбовців Збройних Сил України. 

Також він облаштовував позиції армії РФ і чергував на блок-постах поблизу окупованих на той час сіл Томина Балка, Широка Балка, Станіслав, Олександрівка та інших населених пунктів Херсонської області.

  • Судитимуть чоловіка за пособництво державі-агресору, який під час окупації Херсона допоміг військовим РФ незаконно заволодіти катерами з гаражів членів Товариства любителів водномоторного спорту.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ