Підтримати нас

Працівник ФСБ опікується будівництвом містечка під окупованим Каланчаком на Херсонщині

Автор статті
20 квітня 2024 08:59
442
Поширити:
Фото: Громадський Простір

Окупаційна влада планує побудувати містечко на окупованій Херсонщині між селами Вербове, Максима Горького і селищем Роздольне в Каланчацькій громаді Скадовського району. Проєкт вестиме 57-річний Аслан Арсанукаєв із Грозного (Чеченська Республіка РФ). Він колишній заступник голови окупаційної адміністрації Херсонщини й представник ФСБ РФ.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Зазначається, що окупаційна влада нібито розробила “інвестиційний проєкт” будівництва комплексу багатоповерхових будинків, котеджного селища, лікарні, дитсадка, спорткомплексу, торгового центру з кінотеатром й інших об’єктів соціальної інфраструктури.

Відповідальні за будівництво просять у незаконної влади виділити земельну ділянку між вищезгаданими населеними пунктами площею не менше 500 гектарів.

Журналісти розповідають, що проєктом будівництва опікується колишній заступник голови окупаційної адміністрації Херсонської області з питань капітального будівництва, ЖКГ, транспорту та природних ресурсів, Аслан Арсанукаєв.

З 2003 по 2009 роки Арсанукаєв був радником керівника представництва ФСБ РФ в Україні. На своїй посаді він відповідав за взаємодію з дипломатичними корпусами та місцевими органами державної влади, а також координував діяльність російських структур з економічної взаємодії.

З 2009 по 2014 роки чоловік працював у дочірньому банку АТ “Сбербанк Росії” в Україні в Україні як старший радник голови правління. У 2014 році працював заступником голови правління в російській некомерційній організації "Воєнно-спортивний фонд". Фонд зареєстрований на Луб'янці в Москві.
Головою опікунської ради фонду є Віктор Комогоров, генерал-полковник ФСБ Росії. Ця організація просуває в Росії норми ГТО (“Готов к труду и обороне”).

Також ЦЖР вдалося з’ясувати, що у 2016 році Аслан Арсанукаєв працював віцепрезидентом з безпеки АТ “КБ “Росенергобанк”. У 2017 році – заступником генерального директора з безпеки ТОВ “Арсеналъ групп”. З 2017 по 2019 роки – радником генерального директора з безпеки російської державної корпорації “Россети” ПАТ “Кубаньенерго”.

З 2019 по 2021 роки Арсанукаєв був радником генерального директора з питань взаємодії з силовими структурами й державними органами влади державної корпорації “Роскосмос”, після чого опинився на окупованій Херсонщині.

“За даними з російських джерел, у нульових роках Аслан Арсанукаєв працював директором підприємства «Автоінвестбуд», яке випускало китайські автомобілі в Україні. Однак, за інформацією з YouControl, чоловік, на ім'я Арсанукаєв Аслан Єрагійович, був в Україні керівником одного лише дочірнього підприємства «Авек-Сонора К», зареєстрованим у Києві, на вулиці Інститутській, 16, кв. 4. Підприємство надавало транспортні послуги та було ліквідовано у 2009 році після визнання його банкрутом”, – пише ЦЖР.
  • Активісти руху "Жовта Стрічка" повідомляли, що до Генічеська та Скадовська прибула велика кількість "прокурорів" та "суддів" із Росії. У перші дні роботи окупаційних судових органів росіяни привласнювали землі та бізнеси місцевих українців, які відмовилися співпрацювати з окупантами.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ