Підтримати нас

Працівниця міграційної служби в Херсоні, яка організувала видачу паспортів РФ, підозрюється в колабораціонізмі

Vgoru
Автор статті
16 червня 2023 11:19
397
Поширити:

Колишній працівниці міграційної служби регіону заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, жінка в серпні 2022 року обійняла окупаційну посаду «заместителя начальника управления» в незаконно створеному правоохоронному органі – «Управление Федеральной миграционной службы ГУ МВД Херсонской области».

Вона вербувала мешканців та колишніх колег до роботи в окупаційному органі, контролювала підпорядкованих їй працівників. Організовувала видачу адресних довідок, щоби люди мали змогу отримати паспорт РФ.

Після звільнення території жінка втекла разом з окупантами та зараз переховується. Їй загрожує позбавлення волі від 12 до 15 років із конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що жінці, яка очолила село Милове на Херсонщині під час російської окупації, повідомили про підозру. За даними слідства, жінка в червні 2022 року під час тимчасової окупації Бериславського району сприяла утвердженню окупаційного режиму, виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції. Вона також втекла разом з окупантами. Їй загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 Слідчі скерували до суду справу відносно подружжя, яке підозрюється в колабораціонізмі та пособництві окупантам. У березні їх затримали.

У Херсоні  44-річна жінка та її 56-річний чоловік влітку минулого року зареєстрували за російським законодавством незаконно створене "комунальне підприємство", що вивозить сміття. Також подружжя відкрило рахунки в російському банку. Обом загрожує позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ