Підтримати нас

Жінці, яка очолила село Милове на Херсонщині під час російської окупації, повідомили про підозру

Vgoru
14 червня 2023 14:32
1,092
Поширити:

Заочно повідомили про підозру мешканці села Милове Бериславського району в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Вона очолила село Милове Бериславського району під час окупації росіянами.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, жінка в червні 2022 року під час тимчасової окупації Бериславського району добровільно обійняла посаду так званої «главы ВГА Миловского общего териториального обьединения Бериславского района Херсонской области».

На псевдопосаді жінка сприяла утвердженню окупаційного режиму, виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції. 

Після звільнення території підозрювана втекла разом з окупантами та наразі переховується. 

Їй загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Сьогодні ми писали, що слідчі скерували до суду справу відносно подружжя, яке підозрюється в колабораціонізмі та пособництві окупантам. У березні їх затримали.

У Херсоні  44-річна жінка та її 56-річний чоловік влітку минулого року зареєстрували за російським законодавством незаконно створене "комунальне підприємство", що вивозить сміття. Також подружжя відкрило рахунки в російському банку. Обом загрожує позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Судитимуть мешканця Каховки Олександра Ларченкова за фактом пособництва  державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Він у травні 2022 року перейшов на бік ворога та очолив телерадіокомпанію «Рубінтелеком». Чоловік забезпечував підключення до інтернету приміщення окупаційної влади та військові об’єкти на тимчасово окупованих територіях Херсонщини. За цей злочин йому загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років із конфіскацією майна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ