Підтримати нас

“Працював” в окупованому Херсоні: оголосили підозру воєнному кореспонденту з Донеччини

27 жовтня 2024 15:59
102
Поширити:
Роман Клеменюк у Херсоні. Скриншот із відео окупаційного "Управління народної міліції "

Прокурори заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі жителю Донецька 24-річному Роману Клеменюку. Чоловік висвітлював події на окупованій Херсонщині, підтримуючи Російську Федерацію.

Про це йдеться у тексті підозри.

За даними слідства, у 2022 році Клеменюк вступив до лав окупаційного "Управління народної міліції" на захопленій Росією території Донеччини й став воєнним кореспондентом.

У період з 13 вересня до 7 листопада 2022 року перебував на окупованій території Херсонської області, зокрема, в Херсоні та висвітлював діяльність окупаційних військ. Також він розповсюджував неправдиву інформацію про обстріли регіону. 

Окрім цього, Роман Клеменюк висвітлював проведення незаконного референдуму щодо “приєднання” Херсонщини до РФ. Також підтримував діяльність окупаційних органів влади на захоплених Росією територіях.

Чоловіку загрожує від десяти до дванадцяти років позбавлення волі.

  • Дружківський міський суд Донецької області визнав винним у державній зраді та колабораціонізмі уродженця Херсона Спартака Огли, який мобілізувався до армії РФ. Йому призначили 15 років ув'язнення з конфіскацією всього майна.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів