Підтримати нас

Працював в окупаційному відділенні МВС: суд визнав винним жителя Херсона й конфіскував його машину

26 жовтня 2024 15:27
154
Поширити:
Антон Зарубецький. Фото з його сторінки у соцмережах

Херсонський міський суд визнав винним у колабораціонізмі жителя Херсона Антона Зарубецького. Йому призначили 15 років позбавлення волі з конфіскацією автомобіля Renault Sandero 1461.

Про це йдеться у вироку суда.

Також йому заборонили упродовж 15 років обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, правоохоронних органах, займатися правоохоронною діяльністю та діяльністю, пов'язаною з наданням публічних послуг.

Суд встановив, що Зарубецький 22 серпня 2022 року став експертом відділення комп'ютерних та радіотехнічних досліджень відділу досліджень цифрової, звукової та мовної інформації незаконного Експертно-криміналістичного центру Головного Управління Міністерства Внутрішніх Справ (МВС) Херсонської області.

На цій посаді він проводив комп`ютерні та радіотехнічні експертні дослідження, за результатами яких готував відповідні висновки експертиз незаконного правоохоронного органу. 

Один зі свідків, який працював в окупаційній установі садівником розповів, що щодня бачив Зарубецького. Інша свідкиня зазначила, що сторонні люди не могли зайти на територію Експертно-криміналістичного центру, адже там сидів черговий. 

  • Раніше Соснівський районний суд міста Черкаси визнав винним у колабораціонізмі поліціянта з Херсона Олександра Лученкова. Йому призначили 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
  • Ужгородський міськрайонний суд визнав винним у колабораціонізмі 43-річного херсонця Олександра Чегодаєва. Йому призначили 12 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому на праві власності майна на користь держави. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів