Підтримати нас

Повний дім дітей: як проводять карантин у дитбудинку сімейного типу на Херсонщині

13 квітня 2020 15:00
302
Поширити:

Родина Рожкових з Олешок, на базі якої створено дитячий будинок сімейного типу, проводить карантин вдома.

Як це відбувається, Skyp'ом дізнавалися кореспонденти Суспільного.

В родині Рожкових виховуються десять дітей. Старші троє виросли і живуть окремо. Через карантин сім’я може спілкуватися тільки телефоном, говорить матір Наталія. Чекають, коли зможуть зібратись усі разом.

Молодшому Сашку три роки, він у родині півроку. У дівчат до карантину було досить насичене життя - вони багато років займаються моделінгом. Зараз уся родина суворо дотримується карантинних обмежень, з будинку по продукти виходить тільки батько.

"Карантин для нас спочатку був такий: "Ура! Відпочинок! Усі відпочивали. Потім почали займатися своїми справами. Стало нудно на карантині. І вони – хто грався, хто читав, хто знайшов себе в якихось онлайн-школах, хто у нас малює гарно. У нас, дякуючи Богу, будинок свій, не квартира. І ми маємо хоч якусь можливість вийти погратися на вулиці - рухливі ігри, м’яч. Ще у нас є город. Ми картоплю посадили, для себе вже редисочка є. У приватних будинках краще жити, ніж у квартирі, а в квартирі бідні були б усі", - розповідає Наталія Рожкова-Спільна.

Діти родини Рожкових говорять, що їм вдалося організувати дистанційне навчання. Дехто з них вчиться в одному класі, тому слухають уроки разом. Поки одні використовують комп’ютери, інші слухають онлайн-уроки по телебаченню.

"Мені в карантині найскладніше вчити уроки, тому що їх дуже багато задають", - каже Софія Костенко.

Її сестра Аліна теж лишається на самоізоляції:

"Я дуже люблю свою родину, але коли ти з ними 24 години на добу, всі в одному будинку - це "вибух мізків". Хочеться якогось соціуму більше".

Побут у цій родині розподілений між усіма. Дівчата розповідають, що люблять разом готувати.

"Я люблю готувати. Так як у нас зараз карантин, я більше допомагаю мамі по дому, прибиранню, піклуюся про братиків - граємо на вулиці в різні ігри розвиваючі", - говорить Ольга Богомол.

Дівчата родини Рожкових розповіли, що по закінченні карантину мріють повернутися до своїх модельних проєктів, тому навіть сидячи вдома, стежать за фігурою.

"Лайфхак для тих, хто не хоче набрати зайву вагу на карантині: треба себе постійно чимось займати. Бо якщо тобі нудно, ти ходиш та все жуєш, жуєш. Робити якісь вправи. Можна зайнятись тим, чим ти раніше не займався. Наприклад, йогою", - каже Аліна Костенко.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів